• Registracija

    Registracija

Nazad
01jul

Svetski šampion otvorio 3X3 turnir

Basketaški turnir u Svilajncu je nekada bio jedan od najboljih u celoj državi, ova igra se ponovo vratila u pomoravski gradić a "3×3 basket festival" je otvorio nekadašnji juniorski šampion sveta u basketu, Luka Anđušić.

Luka Anđušić otvorio turnir u Svilajncu

Pored mladog beka koji je trenutno član koledža Kalifornija, počasni gosti su bili bivši košarkaš Crvene zvezde i Hemofarma koji se trenutno takmiči u Libanu, Vladan Vukosavljević, i igrač hrvatske Ribole Aco Mandić.

Najbolje četvoroplasirane ekipe sa 3×3 turnira u Svilajncu plasiraće se na finalni turnir regiona centralne Srbije, gde će se boriti za mesto na državnom prvenstvu.

Nakon finalnih nadmetanja, pobednik državnog prvenstva će steći pravo da učestvuje na kvalifikacijama za FIBA World Tour i da se takmiči sa najjačim ekipama Evrope.

Katastrofalne majske poplave 2014. godine su, kao i mnoge druge stvari, "oterale" basket iz Svilajnca ali se u ovom periodu igra pod obručem vraća među ljubitelje basketa.

Otvaranje 3x3 turnira u Svilajncu je bio odličan povod da se Luka Anđušić priseti 2012. godine i Svetskog prvenstva u Madridu kada je u produžetku juniorska selekcija Srbije potukla SAD rezultatom 21:20.

Pored Anđušića, tada su se u timu našli još Mihajlo Andrić, Rade Zagorac i Miloš Janković, dok moćnim Amerikancima onda nije pomogao ni Rondi Holis-Džeferson koji danas nastupa u najjačoj ligi na planeti za Bruklin Netse.

Pobednik "3x3 basket festivala Svilajnac" u kategoriji seniora je tim Hillsup Zlatibor, koji je u finalu bio bolji od ekipe Basket 3x3 Sremska Mitrovica –21:14.

Šampionsku ekipu čine Srđan Božić, Marko Petrović, Ivan Popović i Nikola Bakračlić koji će se 3. jula naći na regionalnom finalu u Paraćinu.

MVP turnira je Ivan Popović, a pored finalista na finalu regiona centralne Srbije igraće svi polufinalisti turnira u Svilajncu.

Dvodnevni festival basketa 3 na 3 organizovala je volonterska organizacija Svilajnca – VOS, pod pokroviteljstvom SO Svilajnac i u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije.

U kategoriji pionira, pobednik je ekipa Big Promet iz Sviljanca, i kod kadeta slavili su domaćini, ekipa Crossover, a u kategoriji rekreativaca najbolji je bio DM Start.

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.