• Registracija

    Registracija

Nazad
16apr

Dan kada su crno-beli pokorili Evropu

Na današnji dan, pre 24 godine beogradski Partizan postao je prvak Evrope.

Crno-beli su zbog rata u domovini bili prinuđeni da svoje utakmice u elitnom takmičenju kao domaćini igraju u Španiji, pa su put do krova Evrope započeli u Fuenlabradi.

Veliko finale igrano u Istanbulu savršeno se uklapa u istoriju srpske košarke – pošto je, sadašnji selektor naše reprezentacije, Aleksandar Saša Đorđević na tri sekunde do kraja pogodio trojku za veliko slavlje protiv Huventuda (71:70).

Partizan je prethodnu u grupnoj fazi zabeležio devet pobeda i pet poraza, da bi zatim sa 2:1 u seriji porazio Knor u četvrtini finala.

Na red je došla ekipa Filipsa u polufinalu (82:75), a zatim i antologijski trenutak za najveći uspeh domaće klupske košarke.

Uspeh ekipe Željka Obradovića još više dobija na značaju, pored svega što je snašlo naše klubove posle sankcija i naloga FIBA, jer su crno-beli u takmičenje ušli kao najmlađi sastav – sa prosekom godina od 21,7. 

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.