• Registracija

    Registracija

23feb

"Pioniru" ime legende

Upravni odbor Sportskog centra Tašmajdan na današnjoj sednici odlučio je da hala "Pionir" ponese ime utemeljivača srpske i jugoslovenske košarke profesora Aleksandra Nikolića. Odluka stupa na snagu odmah, a rok za njenu implementaciju iznosi 30 dana. Predloženo je da se na beogradskom "hramu basketa" postavi spomen-ploča ili bista legendarnog profesora Nikolića ispred hale.

Zahvaljujem se rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatio predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala "Pionir" dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport. Hala "Pionir" je vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću

kaže gradski menadžer Goran Vesić.

Rodonačelnik ideje da hala "Pionir" bude krštena imenom jednog od najboljih trenera u istoriji evropske košarke je jedan od njegovih najboljih učenika Božidar Maljković, koji je, za "Novosti", rekao da će na današnjoj konferenciji za medije opširno govoriti o svim aspektima ove posthumne zahvalnice Aleksandru Nikoliću.

Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu se dodeljuje još jedan svetski prepoznatljiv urbanonim, mesto čije će ime i pre nego što do same hale dođu znati ljudi širom sveta

rekao je ranije Maljković, posle sastanka na kojem je dobio obećanje da će se košarka u najskorije vreme igrati na terenu čuvenog Ace Nikolića. 

 

 

 

 

 

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.