• Registracija

    Registracija

Nazad
17mar

Stara škola - najbolja škola

Godinama u nazad mogu se videti razne scene kada vrhunski košarkaški treneri pobesne uz aut-liniju. Ubrzo kreću priče da li treneri smeju da reaguju tako, da li je to primereno? Takve priče nemaju neko veće pokriće, jer pomenuti stručnjaci su odavno dokazani, kojima rezultati ne mogu da se ospore.

Napravno ova priča je podstaknuta reakcijom Dude Ivkovića koji je slomio tablu na jednom od tajm-auta Anadolu Efes.

Ivković je tokom čitave svoje karijere temperamentno vodio ekipe,a rezultat svega toga su nebrojane titule u klupskoj i reprezentativnoj košarci. Podsetimo se i slučaja kada je Ivković reagovao sasvim opravdano na nesportski potez protivničkog igrača.

Čovek koji je ipak najpoznatiji po svom temperamentu je i najbolju evropski trener, Željko Obradović. Osvajač osam titula prvaka Evrope.

Isterivanje igrača, i bes na tajm-autima su uvek korišćeni kao sredstvo motivacije, a o antalogijskim konferencijama i dalje može da se priča.

Poput ove kada je vodio Panatinaikos . . .

Na žalost ove se svi posebno sećamo . . .

Naravno kada se priča o ovome, pominjanje Duška Vujoševića je neizbežno. Trener Partizana ima armiju obožavalaca i onih koji to definitivno nisu. Ipak, kao i u slučaju sa pomenutim trenerima, njegovi rezultati govore sve.

Naravno tu je i Svetislav Pešić, nekadašnji trener Crvene zvezde i osvajač titule prvaka Evrope sa Barselonom. O medaljama sa reprezentacijom Jugoslavije ne treba trošiti reči.

Ovde smo pomenuli samo nama neke najzanimljivije momente. Ovakve scene se viđaju svuda i stalno, a nisu rezervisane samo za Evropu. Pogledajte antologijsku reakciju legendarnog koledž trenera Bobija Najta.  

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.