• Registracija

    Registracija

Nazad
13avg

"Trojka iz bloka" na Kalemegdanu

Košarkaški tereni Partizana ugostiće svojevrstan humantirani turnir "Trojka iz bloka", koji za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti iz sveta sporta, kulture i muzike, kao i veliki broj sponzora i dobrotvora koji će finansijski podržati realizaciju ciljeva.

“Trojka iz bloka” je idejni humanitarni projekat, pokrenut 2012. godine u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i potpredsednikom Dejanom Tomaševićem. Umeće u brzom šutiranju trojki pokazaće svi zainteresovani koji na taj način žele da pomognu onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.

Projekat “Trojka iz bloka” nastao je kao ideja članova humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji su želeli da kroz sportsku manifestaciju okupe pre svega mlade ljude željne humanitarnog rada. Organizaciju čine mladi i porodični ljudi koji od 2005. godine ulažu svoje vreme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj deci i njihovim porodicama širom Balkana. Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom sveta, organizacija “Srbi za Srbe” je do sada prikupila 1.000.000 evra donacija i obezbedila pomoć za preko 500 porodica, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, belu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

Projekat ''Trojka iz bloka'' je do sada dobio podršku brojnih sportista kao što su Dejan Bodiroga, Novica Veličković, Dejan Tomašević, Bojan Janić, Aleksandar Atanasijević, Dragan Stanković, Nikola Rosić, Nedeljko i Ljuba Jovanović, Milivoje Ćirković, Milica i Ana Dabović, Vojislav Škorić, kao i brojnih medijskih ličnosti koji su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu.

Partizan NIS podržava projekat "Trojka iz bloka", a prvotimci šampiona Srbije će i otvoriti turnir na Kalemegdanu, koji je zakazan za nedelju, 24. avgust. Prijave za učešće su u toku, a sve informacije možete pogledati na trojkaizbloka.org.

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.