• Registracija

    Registracija

Nazad
25jun

Denver do petka odlučuje o Nikoli Jokiću

Srpski košarkaš Nikola Jokić mogao bi ovog leta da potpiše sa Nagetsima petogodišnji ugovor vredan 146 miliona dolara. NBA klub je do nedelje imao rok da odbije opciju da i naredne godine Jokiću plaća dva miliona, i da ga učini ograničeno slobodnim igračem.

nba-logo

 

To znači da Nagetsi nisu još ništa odlučili, a sve će biti poznato najkasnije u petak. Ukoliko Jokića učine slobodnim agentom uštedeće dosta novca u narednoj sezoni, ali će naš centar narednog leta postati neograničeno slobodan agent i moći će da potpiše ugovor sa bilo kojom ekipom.

Ekipa iz Denvera će pokušati da ga zadrži, ali prvo moraju da srede “seleri kep”, jer bi novim ugovorom ušli u nedozvoljeni porez na luksuz. Ukoliko Jokiću ponude godišnji ugovor vredan 25 miliona dolara, vrednost njihovih ugovora biće 131 milion. “Seleri kep” za narednu sezonu iznosi 101 milion, a dozvoljeni porez na luksuz 122 miliona. To znači da bi klub prešao granicu za devet miliona i plaćao velike penale. Zbog toga prvo moraju da se reše nekih igrača, a prvi na listi je Kenet Farid.

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.