• Registracija

    Registracija

Nazad
29jun

U17: Počinju pripreme Srbije za Svetsko prvenstvo u Dubaiju

Reprezentacija Srbije, igrači do 17 godina starosti, počela je danas u Beogradu, pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se od 8. do 16. avgusta održati u Dubaiju. Selektor Vanja Guša računa na 21. igrača koji će se u sledećih pet nedelja boriti da izbore mesto u timu koji će učestvovati na planetarnom šampionatu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Okosnicu tima čine igrači koju su prošle godine na Evropskom prvenstvu u Ukrajini osvojili srebrnu medalju i izborili se za nastup na Svetskom šampionatu u Dubajiu. Moramo da istaknem da su se u prethodnih 12 meseci pojavili i neki novi momci koji su svojim talentom i radom zaslužili da se nađu na spisku kandidata i izbore se za mesto u najboljem timu. Sa nama na pripremama neće biti Stefan Peno i Vanja Marinković koji će nam se pridružiti po završetku Evropskog prvenstva za juniore. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo. Počećemo sa pregledima i testiranjima u Beogradu. Na Zlatiboru ćemo osvežiti ekipu i krenuti sa ozbiljnim radom i uigravanjem, a zatim slede kontrolne utakmice

ističe Guša.

Reprezentacija Srbije će na Svetskom prvenstvu u Dubajiu igrati u grupi „D“ sa selekcijama Argentine, Kine i Egipta:

Trenutno imamo veoma malo informacijama o rivalima. Probaćemo da u predstojećem periodu saznamo što više. Bez obzira na sve, imamo velike ambicije koje dosežu do jednog od mesta na pobedničkom postolju. Naravno za tako nešto je potrebno da se što bolje pripremimo, da u Dubaji odemo u kompletnom sastavu, da nas povrede mimoiđu

zaključio je Vanja Guša, selektor muške U17 reprezentacije Srbije. 

Spisak: Spasov Nikola (Nibak Niš), Armuš Mladen (Aktivis Leskovac), Dimitrijević Đorđe (Aktivis Leskovac), Jović Miloš (Aktivis Leskovac), Glišić Miloš (Partizan), Bojanić Ivan (Partizan), Kapetanović Nemanja (Partizan), Marinković Vanja (Partizan), Tanasković Nikola (Partizan), Grušanović Mladen (Mega Vizura), Jovanović Slobodan (Zemun), Ćirković Nikola (Zemun), Vulikić Luka (Zemun), Kenić Stefan (Crvena zvezda), Miladinović David (Crvena zvezda), Popović Nikola (Crvena zvezda), Rakićević Nikola (Crvena zvezda), Aranitović Aleksandar (Crvena zvezda), Stojanović Vojislav (Crvena zvezda), Peno Stefan (Španija), Nikolić Stefan (Italija). 

 

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.

Komentari (osveži komentare)

kragujevac u srcu

+0-1
19-07-2014 19:33
1.Stefan Peno,Mladen Grusanovic
2.Vanja Marinković,Aleksandar Aranitovic,Slobodan Jovanovic
3.Vojislav Stojanović,Stefan Nikolić,Nikola Rakicević
4Mladen Armus,Milos Glisic,Nikola Popovic
5.David Miladinovic,Nikola Popovic
100%

kriticar

+0-2
16-07-2014 19:41
sve sama olos.

Basketaš

+1-0
14-07-2014 01:17
1.Stefan Peno,Đorđe Dimitrijević
2.Vanja Marinković,Aleksandar Aranitovic,Slobodan Jovanovic (Mladen Grušanović)
3.Vojislav Stojanović,Stefan Nikolić,Nikola Rakicević
4.Miloš Glišić,Boriša Simanić (Nikola Popović)
5.David Miladinović,Ivan Bojanić

Basketaš

+0-0
14-07-2014 00:21
Pre nego što tako samouvereno otpišete "južnu prugu" pogledajte malo statistike igrača ako niste imali prilike da ih uživo pogledate. Recimo Dimitrijević Đorđe (Aktivis Leskovac),je imao indeks od 562 sa postignutih 574 poena i prosekom preko 25 po utakmici. A Aktivis je završio četvrti iza Zvezde, Partizana i Zemuna. Ubedljivo najmekšu ruku sa penala i najviše asistencija u ligi. Po svim parametrima je drugi pley u Srbiji, odmah iza malog Aranitovića ali daleko ispred ostalih. Za njega recimo bi moralo da ima mesta među 12 putnika.

SRBIN

+4-0
02-07-2014 14:13
[quote name="dzoni"
Baš me zanima na osnovu čega si odabrao da iskritikuješ samo ova tri igrača,iako su i svi ostali prepuni mana?Složio bih se sa tobom jedino u tome da te je povuklo to što oni do sada nisu gurani,forsirani i kovani u zvezde a zasluženo su pozvani pa da nešto napišeš o njima!Ne bih analizirao svakog pojedinačno jer je to ovde nebitno i to je posao trenera i stručnog štaba,a veruj mi da ovi klinci imaju više kvaliteta nego mana.Uostalom na struci je da iskoreni mane kod igrača a istakne i iskoristi vrline u funkciju tima!Što se to bolje odradi bolji plasman!Spasojević je i pre povrede krenuo nekim drugim putem i nadam se da će se vratiti,a lično bih Slobu poveo pre Pena ali za to treba imati ....,ovako je gužva na bekovima prevelika. Spisak koji sam napisao je lično mišljenje i nevažno!Videćemo ko će otići, a vreme će nam pokazati i dati igrače!Puna podrška klincima ma ko otišao!
NAPRED SRBIJA!!!

BG

+1-0
01-07-2014 22:22
KURTONU MOGUCE JE DA SI U PRAVU.GDE SU CACANI GDE SU IGRACI CENTRALNE SRBIJE.A CINI MI SE MNOGO JE I JUZNE PRUGE.VEROVATNO NEKI DIL BAREM ZA PRIPREME APOSLE ZNA SE.

kurton

+0-0
01-07-2014 22:17
NEKO OVDE FALI.

666999

+6-0
30-06-2014 16:44
Može par izmena u odnosu na ekipu iz Kijeva. Treba i organizovati tri četri utakmice U18 vs U17 da se vidi ko može da igra na izbiljnijem nivou.
Guša samo ne sme da dozvoli da se na nebitnim utakmicama protiv nekih amaterskih ekipa neki promovišu u zvezde tima, pa posle kad udare na neku jaku ekipu nemogu da shvate realnost nego se ispucavaju do 101 i nazad. Od Pena mora da traži da igra odgovorno kao u Barseloni a ne da zadivljuje publiku nonšalancijom i šutevima s jedne noge.

dzoni

+7-6
30-06-2014 08:49
@Srbin-Tanaskovic je plasljiv,Bojanic je prosle godine naucio da hoda,ove da trci,a Grusanovic ima jedan kvalitet- prezime.Spasojevic je povredjen,a vidim da ne pominjes Slobu Jovanovica.Interesantno.

SRBIN

+7-3
30-06-2014 06:21
Aranitović,Stojanović,Peno,Marinković,Rakićević,Nikolić,
Grušanović,Glišić,Kenić,Tanasković,Miladinović,Bojanić!

SRBIN

+5-3
30-06-2014 06:17
Lično mišljenje:
Aranitović,Stojanović,Peno,Marinković,Rakićević,Nikolić,Grušanović,Glišić,Kenić,Tanasković,Miladinović,Bojanić!
Sigurna bar jedna od medalja!
NAPRED SRBIJA!!!

dzoni

+5-10
29-06-2014 23:01
Budu li igrali kao tim,bice uspeha.Ako neko od sledecih.Voja,Sloba,Peno ili Aranitovic budu jurili statistku i titulu MVP-a-PROPAST.Ali tu je trener!Valjda ce on uspeti da napravi tim,a ne alibi reprezentaciju.Nema Anicica,ali zato je tu Grusanovic.....