• Registracija

    Registracija

Nazad
18dec

Novak MVP, Jaramaz najbolji strelac

Košarkaš Vršca Jovan Novak najkorisniji je igrač prvog dela Prve košarakaške lige Srbije. Plej Smedereva Ognjen Jaramaz najbolji je strelac, dok je najbolji skakač košarkaš OKK Beograda Andrija Bojić.

MVP prvog dela naše lige

Odigrano je 13 kola Prve muške košarkaške lige Srbije. Prvu polovinu takmičenja u potpunosti je prošlo u znaku košarkaša Crnokose iz Kosjerića koji se nalaze na čelu tabele sa skorom 10/3. Iza pulena Blagoja Ivića su FMP i čačanski Borac koji imaju po trijumf manje. Prošlogodišnji učesnici Superlige Vojvodina i Sloboda su na začelju tabele, Novosađani kao i gradski rival Meridiana su na skoru 4/9 dok su Užičani slavili samo tri puta.

Najkorisniji igrač na polovini šanpionata je Jovan Novak. Mladi košarkaš za kojeg se interesuju oba večita rivala sakupio je 300 indeksnih poena. Na drugom mestu nalazi se igrač OKK Beograda Andrija Bojić sa jednim manje, dok treću poziciju zauzima centar kraljevačke Sloge Rajko Kljajević sa 255 indeksnih poena.

Najbolji strelac prvog dela je plejmejker Smedereva Ognjen Jaramaz. Brat bivšeg igrača Partizana Nemanje na 13 mečeva je postigao 259 poena dok drugo mesto dele Jovan Novak i košarkaš valjevskog Metalca Bojan Bakić sa po 257 poena. Baš kao i na listi indeksnih poena četvrto mesto u ovoj kategoriji zauzima lider Crnokose Radenko Pilčević koji je ubacio 235 poena.

Najbolji skakač je bivši igrač Mega vizure Andrija Bojić. Igrač koji je bio MVP kola nekoliko puta ove sezone je zabeležio 126 skokova. Na drugom mestu nalazi se centar Metalca Marko Dujković sa 102 skoka, dok treću poziciju zauzima košarkaš Smedereva Andrija Simović sa 95 uhvaćenih lopti.

Saigrače je najbolje razigravao plej Smedereva Petar Šparović. Šparović je na vrhu u kategoriji asistencija sa ukupno 70, a odlični Jovan Novak je sakupio pet manje. Treću poziciju zauzima Radenko Pilčević sa 64 asistencije.

Najbolji blokeri prvog dela su ujedno i najbolji skakači. Prva dva mesta baš kao i u kategoriji skokova zauzimaju Andrija Bojić sa 29 i Marko Dujković sa 17 blokada. Na trećem mestu nalazi se košarkaš čačanskog Borca Nikola Maravić koji je 15 puta blokirao protivničke igrače.

Najbolji kradljivac lopti je košarkaš Meridiane Milan Stanojević. Protivničkim igračima ukrao je 39 lopti, na drugom mesti nalazi se igrač kruševakog Napretka Vojkan Milinčić sa 29 ukradenih lopti. Iza njega je Stanojevićev saigrač Marko Savić koji je sakupio 25 ukradenih lopti.

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.

Komentari (osveži komentare)

isus

+10-15
18-12-2013 17:21
Cist primer Jaramaza sta partizan uradi sa mladim plejmejkerima !