• Registracija

    Registracija

Nazad
23apr

Peković: "Zadržaćemo pravo da igramo Evrokup"

Predsednik Partizana Nikola Peković je izjavio da Partizan ostaje pri odluci da igra Evrokup, ali i da će tužba biti neminovna ukoliko FIBA ne promeni odluku o suspenzijama.

Pekovic

Vladajuće telo evropske košarke suspendovalo je 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva 2017. godine, uključujući i Srbiju, zbog toga što će klubovi iz zemalja iz kojih dolaze igrati Evrokup, dok sa igranjem u Evroligi ne postoje nikakvi problemi.

Iako je Košarkaški savez Srbije zabranio Partizanu igranje u Evrokupu, najtrofejniji srpski klub će se boriti u drugom najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Mi nećemo da trpe ni Košarkaški savez Srbije, ni Partizan. Razgovarali smo i odlučili da zadržimo pravo da igramo Evrokup. O eventualnim posledicama razgovaraćemo kad budemo znali šta je FIBA definitivno odlučila. Mislim da će tužba biti neminovna, ako Fiba ostane pri ovoj odluci. To će morati da se završi na sudu, van košarkaških terena,

rekao je Peković za televiziju N1 i dodao:

Verujem da se neće završiti na ovome, biće tu nekih ustupaka i prolonigranja, videćemo.

FIBA je odlučila da suspenduje reprezentacije čiji klubovi igraju Evrokup jer to takmičenje vidi kao pretnju svojoj Ligi šampiona, koja bi od naredne sezone trebalo da bude pandan Evroligi.

U četvrtak je bio Upravni odbor koji je jednoglasno doneo odluku da se igra Evrokup. Međutim, još nije doneta nijedna zvanična odluka prema kojoj bismo mi mogli da odlučujemo. Za sad stvari stoje tako,

izjavio je prvi čovek Partizana.

Peković je objasnio da se Partizan odlučio za Evrokup zbog mogućih sponzorstava i zbog želje da se domogne Evrolige.

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.