• Registracija

    Registracija

Nazad
16dec

Bez iznenađenja u Italiji

Utakmicom između Pezara i Armani Milana završeno deseto kolo italijanske lige. Nije bilo većih iznenađenja u ovom kolu, ni što se tiče pitanja pobednika, ali ni što se tiče učinka Srba.

Okončano 10. kolo

Prošle nedelje je rukovodstvo Kremone, zbog loših rezultata u ligi, odlučilo da izvrši promenu na klupi tog tima. Novi trener je postao Cezar Pankoto. Doveli su ga kako bi sa ekipom u kojoj je i naš Uroš Tripković počeo da pobeđuje.

U ovom kolu novopridošli trener je u gostima pretrpeo poraz protiv Ređo Emilije. Utakmica je završena rezultatom 93:75, a kod domaćih se istakao Troj Bel koji je uspeo da upiše 24 poena za svoj tim. U ekipi Kremone je najefikasniji bio hrvatski internacionalac Šime Špralja koji je upisao 20 poena. Uroš Tripković uspeo da upiše osam poena za 12 minuta provedenih na parketu. Uz to je uspeo da uhvati dve lopte, ali i da izgubi tri.

Ni ekipe u kojima igraju ostali naši internacionalci nisu upisale pobede u desetom kolu, pa se može reći da su Srbi već dva vikenda bez slavlja. Tako je ekipa Nemanje Mitrovića, Montegranaro, na svom terenu doživela poraz od Sasarija rezultatom 69:88. Nemanja je na terenu proveo 14 minuta i za to vreme doprineo ekipi sa pet poena.

Vareze je takođe kao domaćin izgubio od ekipe Kantua rezultatom 77:82, a Dušan Šakota i Marko Šćekić su za Vareze uspeli da ubace po dva poena. Prvi je na terenu proveo 11, a drugi devet minuta. Šakota je svoje poene postigao sa linije penala.

Već je pomenuto da je i ekipa Nikole Dragovića doživela poraz. Venecija je savladala Avelino rezultatom 84:69, a Nikola nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Proveo je devet minuta u igri i za to vreme je tri puta pokušao da postigne poene van linije 6.75. U njegovoj ekipi je bio najbolji Vil Tomas sa 23 poena, za ukupan indeks 27. Ovo je bilo dovoljno da on bude najkorisniji i najefikasniji pojedinac na utakmici.

Montepaski i Armani Milano su uspeli da upišu pobede u prvenstvu i tako naprave lepu uvertiru pred poslednje kolo prve faze u Evroligi. Montepaski je kao domaćin slavio protiv Virtus Rome rezultatom 82:70, dok je Pezaro na svom terenu izgubio od Armani Milana. Rezultat je na kraju bio 73:94.

Rezultati desetog kola:

Ređo Emilija – Kremona 93:75

Montegranaro – Sasari 69:88

Vareze – Kantu 77:82

Venecija – Avelino 84:69

Kazerta – Virtus Bolonja 65:57

Brindisi – Pistoja 68:60

Montepaski – Virtus Roma 82:70

Pezaro – Armani Milano 73:94  

Ukoliko želite da ostavite komentar, potrebno je da se prethodno registrujete na sajtu putem opcije "Registracija" koja se nalazi pri vrhu sajta.